QR-codes in je marketing
De koppeling tussen analoog en digitaal
Klanten, bezoekers en toevallige voorbijgangers kunnen je QR-code inscannen om bijvoorbeeld informatie te vinden over jouw bedrijf. Door de code met een smartphone in te scannen, kan men gebruik maken van één van de verschillende mogelijkheden die jij aan de barcode hebt gekoppeld.

Het scannen van QR codes is dan ook enorm snel en gemakkelijk. Richt simpelweg de camera van je telefoon op de code en de knop naar de inhoud verschijnt vanzelf. De brug van offline naar online wordt een stuk kleiner nu je niet langer hele links of telefoonnummers over hoeft te typen. Zelfs wanneer ze ergens digitaal in je scherm staan hoef je er vaak alleen maar op te klikken.

De gedachte achter een QR-code is te zorgen voor een eenvoudige en snelle schakeling tussen mediakanalen. Vaak is dat van offline naar online. Er zijn vele toepassingen van QR-codes te verzinnen.

Interessante gebruikstoepassingen:

Contact opslaan

Een QR-code kan een naam, funktie, telefoonnummer, e-mail adres, bedrijfsnaam, website en zelfs een adres bevatten. Na het inscannen van de code kunnen gebruikers kiezen om de persoon als contact op te slaan.

Stuur mensen naar je website

QR-codes worden door bedrijven meestal ingezet om bezoekers naar de website te brengen. De slimme barcode bevat jouw website URL. Wanneer klanten of voorbijgangers de code inscannen, komen ze rechtstreeks op jouw website terecht.

Stuur mensen naar jouw online menu

Restaurants stappen steeds vaker af van de papieren of geplastificeerde menukaart. Door een QR-code aan te bieden kunnen klanten snel en makkelijk jouw menu online raadplegen.

Contact tracing

Met de implementatie van een QR-code kan je bezoekers van jouw zaak een contact formulier laten invullen, zonder dat er pen en papier te gebruiken. De QR-code brengt de bezoeker naar het formulier dat onmiddelijk via hun smartphone ingevuld en doorgestuurd kan worden.

Portfolio QR-codes