Meten = Weten = Online Marketing

Meten = Weten = Online Marketing

Meten is weten, online marketing maakt het mogelijk

Jarenlang probeerden marketeers de resultaten van hun marketingactiviteiten in kaart te brengen. Tevergeefs, want zolang de mensen niks bestelden of geen contact opnamen was het niet mogelijk om überhaupt enige gegevens te achterhalen. Laat staan om erachter te komen hoeveel mensen de advertentie hebben gezien. Maar geloof het of niet, met online marketing zijn al deze aspecten wel te achterhalen. Door gebruik te maken van programma’s als Webmaster Tools, Google Analytics en speciale E-Mail marketing programma’s kunnen we precies achterhalen hoeveel mensen een mail hebben gelezen, hoe groot het percentage was dat heeft doorgeklikt naar een bepaalde pagina en hoeveel bestellingen er uit deze marketingactiviteit zijn gekomen. Erg nuttig, want zo kunnen we dus tot op de cent uitrekenen of het een winstgevende actie is geweest. Iets wat bij het gebruik van een offline advertentie nog altijd maar de vraag is.

Hoe zet ik online marketing goed in en hoe kan ik mijn resultaten meten?

Om de online marketing inzichtelijk te maken is Google Analytics de beste online tool. Met deze software van Google is het mogelijk om vrijwel alles te meten wat bezoekers op een website doen. Welke pagina’s zij bekijken, welke ‘route’ ze bewandelen en belangrijkste nog: Waar komen de mensen vandaan die bij je producten bestellen?

Conclusie: Door te meten, weet je precies wat winstgevend is, waar je de meeste klanten vandaan haalt en wat het meest effectief is om mensen te bereiken.

Bron: onlinemarketing

Geef een reactie

Sluit Menu
DutchEnglish